Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του UNICEF Trophy στα Άνω Λιόσια.

Ο αρχηγός των «κυανέρυθρων», Δημήτρης Βεργίνης συνόδευσε το τρόπαιο στα γραφεία της UNICEF Ελλάδας, εκεί όπου το υποδέχθηκε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο.   

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Χαλίλ, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία μας τον νικητή του φετινού UNICEF Trophy! Ολόψυχα συγχαρητήρια στην KAE ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο για δύο συνεχόμενες χρονιές!

Το UNICEF Trophy καθιερώθηκε το 2022 ως αποτέλεσμα μιας διαρκώς γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόληψη κάθε μορφής βίας, για κάθε παιδί, παντού. Συγχαρητήρια επίσης σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στο τουρνουά.

Μαζί τους και με τις ακαδημίες νέων τους θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, όπως και μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί ή νέος δεν μένει στο περιθώριο!»

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την πολύτιμη και παραγωγική συνεργασία με τη UNICEF. Ο θεσμός του UNICEF Τrophy στη δεύτερη μόλις χρονιά του έχει «αγκαλιαστεί» από το ελληνικό μπάσκετ, καταγράφοντας δυναμική συμμετοχή από τα παιδιά των ακαδημιών των ομάδων που συμμετέχουν αλλά και συνολικά φιλάθλους του μπάσκετ.

Χτίζουμε συνεχώς νέες ενέργειες που θα εμπλουτίσουν τη συνολική διαδικασία του θεσμού, έχοντας πραγματικό αντίκτυπο στα παιδιά, στους γονείς και στους αθλητές/αθλήτριες. Σύντομα περισσότερες συνέργειες μεταξύ των δύο οργανισμών θα ανακοινωθούν μαζί με τον επικεφαλής της UNICEF κύριο Γασάν Χαλίλ», σημείωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.  

Ο Δημήτρης Βεργίνης, ηγέτης του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, δήλωσε: «Η συνεργασία της ΕΟΚ με την UNICEF είναι πολύ σημαντική για όλους μας, όχι μόνο για το μπάσκετ το οποίο υπηρετούμε αλλά και για την κοινωνία. Δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από τα παιδιά. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ, συγχαίρουμε την UNICEF για το έργο της, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για πολλά χρόνια και φυσικά θα είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι ως ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που είμαστε back–to–back τροπαιούχοι».