Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και δύναμη. Από ΟΛΟΥΣ μας! Εκπρόσωποι της ομάδας μπάσκετ ανδρών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ., με τον GM Χρήστο Μαγγίνα και τους αθλητές Δημήτρη Βεργίνη και Χρήστο Σκάνδαλο, σε συνεργασία με εκπροσώπους του κινήματος των “Πανθήρων”, επισκέφτηκαν το “Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο” και προσέφεραν δώρα, αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ήμασταν εκεί γιατί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. δεν είναι απλώς ένα αθλητικό σωματείο, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Συνδυάζει το αθλητικό ιδεώδες με την κοινωνική προσφορά. Είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με ιδανικά κι αξίες.

Το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, με έξοδα του Μικρασιάτη Χαράλαμπου Ιωσηφόγλου, για να φιλοξενήσει τα ορφανά των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στη συνέχεια, φιλοξένησε και παιδιά που έμειναν ορφανά εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Επαγγελματική Σχολή «Αγία Βαρβάρα» στεγάστηκε εκεί από το 1951 ως το 1995, ενώ έκτοτε φιλοξενεί μαθήτριες εφηβικής ηλικίας που είναι ορφανές ή έχουν οικογενειακά προβλήματα.

Δεν είναι επικοινωνιακή δράση, αλλά μια ειλικρινής επιθυμία για ανταπόδοση της αγάπης στην κοινωνία της πόλης μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ